Jos Koster

Al op zeer jonge leeftijd had muziek bij Jos een bijzondere aantrekkingskracht. Op zijn 12e begon hij met gitaarspelen en toen hij 14 jaar was stichtte hij een dixielandband met vrienden en stapte over van gitaar naar tenorbanjo. Toen diende de Dutch Swing als voorbeeld maar Jos zijn aandacht bleef nog altijd gevestigd op de Inkspots, Mills Brothers, Bessie Smith en andere muzikale helden.
Na een aantal jaren ontdekte hij New Orleans, wat zijn passie werd en tot op heden is gebleven. Zijn voorbeeld is Lawrence Marrero (geboren in 1900).

Vanaf 1982 bezocht Jos enkele malen New Orleans en ontmoette daar vele NO muzikanten. Hij werd vooral getroffen door de eenvoud, emotie en ritme van deze muziek. Vanaf 1978 speelt hij bij de Fondy Riverside Bullet Band en heeft opgetreden met vele vooraanstaande musici uit New Orleans zoals: Thomas Jefferson, Wesley Weslanders, Sing Miller, Kid Thomas Valentine, Jeanette Kimball, Louis Nelson etc.
Jos vindt het jammer dat in Nederland zo weinig bekend is over deze prachtige emotionele en ritmische muziek. Hij vindt het trio “The Buddy’s” een gelegenheid om deze muziek onder de aandacht te brengen.

Pieter de Lange

Pieter startte zijn muzikale carrière in de jaren 60 van de vorige eeuw. Hij bespeelde de basgitaar in verschillende beatorkestjes o.a:  Formation 2-2-1; Skemps; Sound Specials; The All Stars en Chinchilla. In die tijd werd veel opgetreden in soosclubs en dancings.

Langzaam maar zeker kwam Pieter meer en meer met de jazzmuziek in aanraking. Hij speelde in verschillende big band's en andere jazzorkesten.

Dat was de periode dat hij overstapte naar de contrabas. Hij kreeg les van de beroemde bassist Hein van de Geyn. (in 1998 winnaar van de North Sea Jazzaward) Zijn liefde voor de jazzmuziek groeide en toen Theo hem vroeg of hij geïnteresseerd was om met het New Orleans Jazztrio The Buddy's aan de slag te gaan twijfelde hij geen moment. Omdat vrijwel akoestisch gespeeld wordt komt zijn contrabas geheel tot zijn recht hetwelk ook weer een swingende oppeppende rol heeft op het musiceren van Jos en Theo.

Theo Brok

Op 23 jarige leeftijd startte Theo zijn muzikale carrière met een studie op klarinet. Een klassieke opleiding van 5 jaar met als leraar Rinus van Hamond (gepensioneerd soloklarinettist van het Brabant Orkest). In de loop der jaren, via een ware zoektocht, is zijn muzikale interesse radicaal verschoven van klassiek (harmonie) naar big band, soul en jazz. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven. Al jarenlang speelt hij de tenorsax binnen de swingende saxsectie vd Mid West Band.

Via diverse bandjes kwam hij in aanraking met de New Orleans stijl en was betrokken bij de oprichting van weer een dixielandband de Puple Jazz Band. Met dit (inmiddels opgeheven) orkestje werkte hij mee aan meer dan 500 optredens.
Van 2004 tot 2011 speelde hij mee in de Groove Machine (een vette soul/funk band met vocals en 3 blazers). Deze band kende spetterende party-optredens waarbij de sopraan- de tenor- en de baritonsaxofoon afgerost werden. Muzikaal was dit werkelijk kicken maar de optredens met het Jazztrio kregen alom voorrang. Theo zijn dochter Marith nam zijn plaats in de Groove Machine van hem over.
In 2007 ging hij, vervroegd, met pensioen. Dit betekende meer tijd voor alle leuke dingen in het leven. Muziek studeren is weer dagelijks aan de orde. Dit leidde tot diverse invalbeurten oa bij: JR Swing Gang; Toetsie Foetsie Jazzband; Jazzcombo So Nice; The Jolly Boys en Ons Genoegen. Theo speelde ook bij de Dirty Stream Jazzband uit Oisterwijk. In oktober 2011 werd, onder zijn muzikale leiding, een nieuwe band The Jazzy Swing Collection opgericht.
Zijn voorliefde voor de echte New Orleans liedjes kwam steeds sterker naar voren en is bekroond door de oprichting van dit prachtige New Orleans Jazztrio. Vanaf 2013 wordt jaarlijks in Oisterwijk het New Orleans Jazzfestival georganiseerd. Theo is voorzitter van deze organisatie.